Archeologie in Landelijk Noord

Determinatie middag
Wil je ook wel eens weten hoe oud die lepeltjes zijn die je in de sloot gevonden hebt of van wat voor kruik dat oortje is?
Kom dan naar de determinatiemiddag in Zunderdorp!

Op zaterdag 26 mei van 15.00 tot 17.00 uur kun je in het Jeugdgebouw van Zunderdorp bodemvondsten laten determineren, ofwel de herkomst en leeftijd laten bepalen.
De Archeologische werkgroep Waterland zal dan aanwezig zijn om uitleg te geven over de meegebrachte vondsten. Als er interessante stukken meegebracht worden willen zij deze zelfs graag opnemen in hun vondstendatabase.
Uiteraard zullen zij zelf ook de nodige bodemvondsten uit Landelijk Noord meenemen!
Datum/tijd: zaterdag 26 mei van 15.00 tot 17.00 uur, gratis entree (maar een bijdrage wordt gewaardeerd)
Locatie: Jeugdgebouw Zunderdorp, Achterlaan 3, 1027 AJ Zunderdorp

Thema Archeologie
De Historische werkgroep heeft voor 2018 als thema Archeologie gekozen en wil hiermee extra aandacht aan archeologie in Landelijk Noord besteden.
In februari is er een uitgebreid gesprek geweest met de Archeologische werkgroep Waterland. De conclusie van het overleg was dat de beide werkgroepen gaan samenwerken. De Archeologische werkgroep Waterland heeft als thuisbasis Monnickendam maar is ook in het Amsterdamse Waterland actief. Op hun website staat een bericht over ons gezamenlijke overleg.
De Historische werkgroep wil in 2018 een presentatie over archeologie en een determinatiemiddag georganiseren. Als er voldoende interesse is wordt er gekeken of er een tentoonstelling over de lokale archeologie in de Ransdorper Toren gerealiseerd kan worden.
De presentatie over archeologie is op zaterdag 21 april in de Dorpskerk van Durgerdam gehouden. Piet Korstman uit Marken heeft daar veel vertelt over zijn bodemvondsten uit Landelijk Noord, de herkomst en het gebruik ervan. Er waren ruim 20 geïnteresseerden aanwezig.

Geïnteresseerd in dit onderwerp?
Neem dan contact op met Marianne, tel 020-4904437 of mail naar info@centraledorpenraad.nl