Glasvezel in Landelijk Noord

Natuurlijk wil iedereen snel en stabiel internet, maar helaas is dat in Landelijk Noord niet het geval. Dit komt door de verouderde verdeelkasten en wijkcentrales en omdat internet via koperen leidingen en coaxkabels de huizen binnenkomt. Door de grote van het gebied en het, in verhouding, beperkt aantal inwoners is het voor kabelbedrijven niet interessant om op korte termijn een glasvezelnetwerk aan te leggen.

In juni 2017 is er een Werkgroep Internet gestart om de mogelijkheid voor de aanleg van glasvezel in ons gebied te onderzoeken.
We zijn begonnen met een oproep aan de bewoners van Landelijk Noord om bij het kabelbedrijf Reggefiber een zogenaamde postcode-check uit te voeren waardoor je kunt aangeven dat je interesse hebt in glasvezel. Naar aanleiding hiervan hebben we een gesprek gehad met een relatiemanager van KPN.

De werkgroep heeft ook een brief naar de wethouder verzonden om medewerking te krijgen voor ons project. Er zijn ook brieven verzonden naar de grootste politieke partijen van Amsterdam, hierin is gevraagd om de aanleg van glasvezel op te nemen in hun partijprogramma n.a.v. de gemeenteverkiezingen in maart 2018.
De diverse Dorpsraden zijn geïnformeerd en er is een eerste projectplan opgesteld.

Er is nu contact met diverse instanties zoals de gemeente Amsterdam, de provincie Noord-Holland, de Stichting Glasvezel Gemeente en de Stichting Digitale Bereikbaarheid. Er wordt een businessplan opgesteld om te kijken of ons project in aanmerking komt voor een garatiestelingsregeling van de provincie.
Maar het belangrijkste van alles is dat er voldoende draagvlak is onder de bewoners!

Hoe snel is uw internet en wat vind u van deze snelheid?
De Werkgroep Internet wil graag weten hoe de gebruikers van het internet hun ‘snelheid’ ervaren. We kennen de claims van KPN en ZIGGO, maar horen ook dat die snelheden lang niet overal gehaald worden. Wij roepen uw hulp in om een indruk te krijgen van werkelijke snelheden.
We weten dat dit door lokale omstandigheden geen nauwkeurig beeld zal opleveren, maar het is voor ons toch belangrijk om zoveel mogelijk metingen binnen te krijgen uit HEEL Landelijk Noord.

Hoe gaat zo’n meting?
Ga naar ziggo/speedtest of naar kpn/speedtest en kies [Ga] om de speedtest uit te voeren.
Als de speedtest klaar is, kies dan [Kopieer link] en plak deze in een emailbericht aan info@centraledorpenraad.nl met vermelding van uw adres met huisnummer.
Graag óók uw (on)tevredenheid melden met uw verbinding!

We vragen u dit niet om bewijzen te verzamelen van slecht internet in het gebied. Wij zijn nadrukkelijk ook benieuwd naar heel goede resultaten.
Het gaat ons om een globaal inzicht.
Bedankt voor de hulp!