Kunst in de Kerk, concertserie in Holysloot

logo_kindekKunst in de Kerk: Maandelijkse singer-songwriter concertserie in het Witte Kerkje van Holysloot
Met o.a. Jan Tekstra & Peter Krako, Friedrich und Die Niederlieder, Fernando Lameirinhas, Daisy Chute, Gabbi Lieve en Snowapple

In 2017 biedt het Witte Kerkje in Holysloot (Amsterdam Noord) een serie van acht concerten met singer-songwriters en semi-akoestische optredens van upcoming- en artiesten met faam. Van Nederlandstalig (Peter Krako & Jan Tekstra), Nederlandse klassiekers in het Duits (Friedrich und Die Niederlande), Portugese fado (Fernando Lameirinhas), new folk (Daisy Chute, Snowapple) tot singer-songwriter (Gabbi Lieve).   
Elke derde zondagmiddag van de maand van maart t/m november 2017, spelen ze in het intieme kerkje dat geroemd wordt voor de sfeer, akoestiek en pittoreske ligging.
Programmeurs Abel de Lange (radiomaker / muzikant / dj) en Irene Postma (Waterland Projecten) hebben een neus om talent te spotten. Eerder stonden gerenommeerde namen als Cato van Dijck (My Baby), Jeroen Zijlstra en Ernst Jansz al op het programma.
Het programma wordt gepresenteerd door muzikant/radiomaker Abel de Lange die ook bij ieder concert op zijn pick-up plaatjes vooraf en in de pauze draait. Per concert zijn er 75 kaarten beschikbaar, reserveren is aan te raden!

Programma Kunst in de Kerk 2017

Zondag 26 maart Jan Tekstra & Peter Krako
Jan Tekstra, deels woonachtig in Friesland, is singer/songwriter en heeft vele bekende hits op zijn naam staan. Voor Marco Borsato schreef hij onder andere de hits Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht, Vrij Zijn & Het Water. Twee jaar terug bezorgde hij Jayh Jawson nog een nummer 1-hit met het aanstekelijke Mooie Dag. Daarnaast schrijft hij voor vele andere artiesten in binnen- en buitenland. Hij won diverse Music Awards, geeft workshops songwriting, zowel in Nederland als in het buitenland. Zijn werk voor (muziek)theater is meerdere malen bekroond.
Peter Krako is op dit moment één van de meest gevraagde sessie-gitaristen van Nederland. Nadat hij in 2000 afstudeerde aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, speelde hij al gauw met vele bekende artiesten waaronder Elske DeWall, Willeke Alberti en vele anderen. Peter treedt sinds enige tijd ook solo op. Zijn noordelijke roots brachten hem in contact met Jan Tekstra.
Dit duo-optreden zal in het teken staan van de vele songs en daarbij behorende verhalen die zij deelden met de artiesten waar de twee mee hebben gewerkt. Tekstra zal ook veel nieuw materiaal ten gehore brengen. Maar ook een eerbetoon aan de songwriters waar ze beide schatplichtig aan zijn, zal een prominente plek krijgen in deze intieme setting. www.jantekstra.nl

Verwacht:
Zondag 21 mei Friedrich und Die Niederlieder
Fraaie vertalingen in het Duits van Nederlandse klassiekers
www.dieniederlieder.nl

Zondag 11 juni Fernando Lameirinhas – Een fado voor mijn vader
Fernando Lameirinhas (Portugal) is een van de ikonen van de wereldmuziek in Nederland.
www.lameirinhas.net

Zondag 16 juli Daisy Chute (UK) + guest
Multi-instrumentalist (gitaar, piano, ukelele, banjo) speelt zij haar eigen materiaal.
daisychutemusic.wordpress.com

Zondag 10 september, Gabbi Lieve & guest
singer-songwriter uit Monnikendam
www.gabbilieve.com

Zondag 22 oktober nnb

Zondag 19 November, Snowapple
Drie meisjes uit Amsterdam spelen eigen composities en vergeten oude liedjes op o.a. banjo, gitaar, mandoline, ukelele, viool, klokkenspiel & accordeon
www.snowapple.nl

Meer informatie via www.holysloot.nl/kunst-in-de-kerk of www.facebook.com/HolyslootKunstindeKerk

Kunst in de Kerk concertserie
Locatie: Witte Kerkje, Dorpsstraat , Holysloot, 1028 BE Amsterdam
Aanvang 15.00 uur
Toegang 10 euro incl. koffie, thee en koekjes – kinderen tot 12 jaar gratis entree
Tickets reserveren kan via: kunstindekerk@holysloot.nl

Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst) en Gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord