Waarom glasvezel?

Van 21 januari tot 18 maart loopt de vraagbundeling voor de aanleg van glasvezel in Landelijk Amsterdam Noord. Maar waarom zou je eigenlijk glasvezel willen hebben?

Glasvezel is zeer snel en stabiel. Dus ondervind je storingen of een zwak signaal dan is glasvezel dé oplossing. Als je wel tevreden bent zou je eens een speedtest kunnen doen om op te vragen hoeveel Mb’s je Up- en Download is.
Ga naar ziggo/speedtest of naar kpn/speedtest en kies [Ga] om de speedtest uit te voeren.
De uitkomst kun je vergelijken met de Mb’s die voor je abonnement zijn opgegeven. Krijg je waar je voor betaald?

Glasvezel is toekomstbestendig. We gaan met z’n allen steeds meer gebruik maken van het internet en de verwachting is dat dit alleen maar gaat toenemen. Om te zorgen dat we met z’n allen over 10 jaar nog ‘gewoon’ kunnen internetten is steeds meer bandbreedte nodig. Met glasvezel kan dat, er is geen beperking aan het gebruik. De huidige kabel en coax zijn al tientallen jaren oud en worden met moderne technieken ge-upgrade, maar hoe lang lukt dit nog?
Waar hebben we die extra Mb’s straks allemaal voor nodig? Denk daarbij aan toepassingen in huis, zorg op afstand, school en universiteit, interactieve televisie, online spelletjes, etc. En dan hebben we nog niet eens over nieuwe ontwikkelingen die er gaan komen. Kijk anders, als voorbeeld, eens naar deze link met informatie over e-Health.

Glasvezel voor iedereen. Met deze vraagbundeling krijgen alle bewoners van Landelijk Amsterdam Noord de mogelijkheid om goed internet te krijgen! Het maakt niet uit of je in een dorpskern woont of net daarbuiten of ergens aan het einde van een gouw. Iedereen krijgt nu de kans om mee te doen en snel internet te krijgen.
Samen kunnen we ervoor zorgen dat het buitengebied van Amsterdam óók met zijn tijd mee kan gaan!