't Zwaantje
Maandelijkse wijkkrant van Landelijk Noord
Oktober 2008


Kopij voor November uiterlijk donderdag 30 Oktober om 12.00 uur.
Digitaal als Word document mailen. Email c.dorpenraad@planet.nl
Zonder opmaak en als attachment. Afbeeldingen apart ook als attachment in JPG formaat.

Voor 't Zwaantjes archief Klik hier


Inhoudsopgave:
Conceptvoorontwerp bestemmingsplan en plankaarten
niet klaar voor inspraak

Alle bewoners in Landelijk Noord hebben deze week een bewonersbrief ontvangen. Hierin wordt u uitgenodigd om het conceptvoorontwerpbestemmingsplan Landelijk Noord en de bijbehorende plankaarten in te zien. De CDR wil u graag in een heel vroeg stadium betrekken bij deze twee documenten en graag uw mening weten, maar wil u wijzen op de volgende punten.

Belangrijk
Het conceptvoorontwerpbestemmingsplan en de plankaarten zijn nog niet door het Dagelijks Bestuur van het Stadsdeel vastgesteld en nog niet klaar voor de inspraak. De verwachting is dat er in beide documenten nog wijzigingen komen.
Het heeft daarom geen zin om nu al uw reactie kenbaar te maken bij het Stadsdeel.

Reageren
Wilt u na het inzien reageren, mail uw reactie dan naar c.dorpenraad@planet.nl of neem contact op met uw dorpsraad.

Voortgang
Het is nog niet duidelijk wanneer het conceptvoorontwerp en de plankaarten door het Dagelijks Bestuur van het Stadsdeel worden behandeld en vrijgegeven worden voor de inspraak. Zodra wij meer weten informeren wij u in het Zwaantje.

Gabriëlle Bekhuis, beleidsmedewerker

Terug naar de inhoudsopgave


Werkgroep Cultuur

Oproep aan de creatieven voor de volgende drie bijeenkomsten.

De vergaderingen duren van 20.00 tot 22.00 uur met koffie en een wijntje.

Aanmelden bij:
Claudia Brinkmann 020 694 7285 claudia.brinkmann@planet.nl
Floor van Dusseldorp 020 636 9087 fe@dusseldorp2.demon.nl

Terug naar de inhoudsopgave


Verkeersenquête Durgerdam

Naar aanleiding van diverse incidenten op de dijk in Durgerdam, waarbij vrachtwagens vast kwamen te zitten bij de Kapel en achteruitrijdend de dijk weer af moesten en een aantal opmerkingen van bewoners over de verkeerssituatie in Durgerdam, heeft de dorpsraad een verkeersenquête uitgevoerd. Ruim 50 reacties zijn er ontvangen, een bijzonder hoge respons waaruit in ieder geval blijkt dat het een onderwerp is dat leeft! Uit de enquete is een top drie van grote overlastveroorzakers opgesteld.

Deze zijn:

  1. Te snel rijden
  2. Zwaar verkeer
  3. Parkeren door niet vergunninghouders
Met deze uitslag in de hand zijn we gaan praten met de ambtenaren van stadsdeel Amsterdam-Noord, op de burgeravond van de deelraad is het onderwerp ook bij een aantal politici onder de aandacht gebracht en in het overleg met de wethouder verkeer is deze uitslag overhandigd. Er wordt nu druk over oplossingen nagedacht.

Variërend van het volledig eenrichtingsverkeer maken of een doodlopende weg maken met een bussluis tot een totaal verbod voor alle vrachtwagens en betere handhaving. Ook in combinatie met de komende dijkverzwaring worden de mogelijkheden onderzocht. Kortom dankzij alle input van de bewoners van Durgerdam staat dit onderwerp hoog op de agenda.

De volledige uitslag van VerkeersEnquete Durgerdam
Overlast: Mate van overlast:
1= geen overlast
10= maximale overlast
te hard rijden binnen het dorp (30 km zone) 8,53
zwaarverkeer door het dorp (vrachtwagens-touringcars) 8.36
parkeren in het dorp door niet vergunninghouders 7.53
forensenverkeer in ochtend en avondspits 6.98
inrijden einde dorp / negeren inrijverbod 6.57
kwaliteit wegdek (kuilen, gaslek) 6.23
parkeren bij woonboten 6.13
parkeren op laad en losplekken bij de haven 5.76
te hard rijden buiten het dorp (60 km zone) 4.86
parkeren op parkeerterrein aan het eind van het dorp 4.63
wildparkeren voor het dorp in de lus 3.35
fietsoverlast van toeristen 3.30
parkeren parkeerterrein DRC 2.96

Dorpsraad Durgerdam

Terug naar de inhoudsopgave


GOED Schellingwoude opent op 6 oktober

GOED Schellingwoude is per 6 oktober gereed om u te verwelkomen. GOED staat voor ‘gezondheid onder één dak’ en is het samenwerkings-verband tussen de huisartsenpraktijk Duijn / Simons en de fysiotherapie praktijk van Jörnann Jonkhoff. Gedurende de verbouwing van het pand is de huisartsenpraktijk geopend gebleven. Gelukkig hadden de patiënten en de bewoners uit de buurt veel begrip voor de tijdelijke overlast.
Nu de afbouw in de eindfase is stromen de eerste inschrijvingen voor fysiofitness al binnen.

Voor fysiotherapie, manuele therapie en fysiofitness staat er straks een team van 4 fysiotherapeuten klaar. Ook komt er de mogelijkheid van vrije fitnesstraining. Zowel de praktijk als de fitnesszaal gaan open van ’s ochtends 8 uur tot ’s avonds 9 uur, en op zaterdag van 10 tot 4 uur. De ruime openingstijden betekenen dat uw eerste afspraak wat betreft de fysiotherapie en de fitness altijd binnen twee werkdagen kan worden gemaakt.

Informatie www.goedschellingwoude.nl
Contact info@goedschellingwoude.nl
Jörnann.Jonkhoff 020-4915000

Terug naar de inhoudsopgave


Bejaardenhoek
Onze ouderenwijkpost Loket Zorg en Samenleven is op
De Breek, Volendammerweg 51b, tel.: 020-7510610
Herfst

En, onze wens een mooie nazomer te beleven, werd vervuld. Met al die klimaatveranderingen boffen wij maar. In plaats van één zomer per jaar, hebben we er nu twee. Een heerlijke niet te warme voorzomer en eveneens nog net zo´n nazomer. Deze eindigt met ´Waterland op z´n mooist´. De al lage zon kleurt het landschap helderder dan ooit, waarboven een schitterend wolkenschap die met z´n als maar veranderende vergezichten ons verblijdt. En bedenk dan, dat het mooiste van de nazomer, het najaar met het verkleuren van de bomen, nog moet komen. Inmiddels vertoont de herfst zich met al z´n grimmigheid, loodgrauwe luchten, felle regenbuien gepaard met stormvlagen. Ook mooi, maar dat meer voor liefhebbers.
Sommige gevoelige naturen worden van die herfstigheid met vallende blaren depressief. Als remedie, vraag je je dan maar eens af:

Voor mij niets van dat alles, dus geen tijd voor depressief gedoe en daarom vrolijk aan de slag. Dat alles gedaan hebbend, kan je nog lotgenoten gaan opzoeken, of je spaargeld verbrassen aan een buitenlandse reis naar waar het warm en droog is.
Hebben we ons eigen lijf al voorbereid op de winter? Hier is de hoofdregel, zuinig zijn op je immuunsysteem, door een griepprik te halen. Het immuunsysteem onder meer niet te belasten door een minder goed onderhouden gebit. Al eens bij een paradontoloog geweest? Verkoudheden voorkomen door het ruimhartig slikken van vitamine c helpt ook.
Het zuinig zijn op je voeten bijv. niet vergeten. Zelf had ik vorig jaar veel baat van het dagelijks insmeren van mijn tenen met uierzalf. Voor het eerst geen koude voeten en wintertenen meer. Ook het bestrijden van bijv. Onschuldige teen- en nagelschimmels niet vergeten.
Kortom, zo is er van alles dat in de kracht van je leven vanzelf wel goed zat, voor de bejaarde aandacht vraagt, vooral in de herfst.

Ernst Holtrop

Terug naar de inhoudsopgave


Het Hollands Vocaal Ensemble
Witte Kerk Holysloot zaterdag 1 november 16.00 uur

Het beroemde Hollands Vocaal Ensemble, een koor van ca. 25 zangers o.l.v. Fokko Oldenhuis, zal op zaterdagmiddag 1 november een concert geven in de Witte Kerk in Holysloot.
Zij repeteren die dag hun nieuwe programma ‘There Sits a Man’ in de Witte Kerk en sluiten deze repetitie af met een concert voor publiek. Een gelegenheid die u zeker niet voorbij moet laten gaan!

Centraal in het programma staat het staat het aangrijpende en romantische Requiem van Herbert Howells. Deze Engelse componist schreef dit requiem voor dubbelkoor ter nagedachtenis aan zijn zoontje, dat op negenjarige leeftijd overleed.
Naast het Requiem van Howells klinken er zeer fraaie en toegankelijke werken van hedendaagse componisten en ingenieuze oude muziek van William Byrd en Thomas Tallis (motetten).

Het Hollands Vocaal Ensemble is een Amsterdams kamerkoor met ambitie en durf. Zij gaven al concerten in het Concertgebouw, in de Waalse Kerk en de Westerkerk in Amsterdam. Het Ensemble staat onder leiding van Fokko Oldenhuis.

Na afloop kunt u onder het genot van een drankje nog nagenieten. I.t.t. wat er in het Kerkblad stond over de entree is dit concert gratis.

Terug naar de inhoudsopgave


Toneelvereniging Ransdorp

De Kerstman kwam tweemaal. De Toneelvereniging Ransdorp gunt u een kijkje in het leven van een pas getrouwd stel, in de dagen vlak voor kerstmis.
Samantha verheugde zich enorm op een romantische kerst, maar David is ’s avonds nooit thuis, moet steeds overwerken. Samantha denkt dat David helemaal niet gaat werken, maar een ander heeft. Ten einde raad vraagt ze hulp aan hun goede vriend en buurman Bill, een psychiater. Deze buurman neemt zulke drastische maatregelen dat het nog maar de vraag is of iedereen de kerstdagen wel zo gezellig zal doorbrengen.
Het wordt een enorme opeenstapeling van verwikkelingen dat zelfs de politie er aan te pas moet komen om alles onder controle te krijgen. En als blijkt dat ook de politie geen weerstand kan bieden aan de praktijken van de buurman, de kerstman en zijn moeder ook nog arriveren, dan is de chaos compleet. Voeg daarbij een bemoeial van een buurvrouw, vrouw van de psychiater, en alle ingrediënten zijn aanwezig voor een avondje onvervalste humor.

Wij spelen op:
Vrijdag 31 oktober
Zaterdag 1 november
Vrijdag 7 november
Zaterdag 8 november
In “De Beke" te Ransdorp, aanvang: 20.00 uur en de zaal is open om 19.30 uur. Kaarten a € 2,50 bij:
P. Westerneng , Dorpsweg Ransdorp 98, tel. 020-4904264

Terug naar de inhoudsopgave


SCHILDEREN IN HOLYSLOOT

We gaan schilderen met gouache ofwel plakkaatverf. Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als meer gevorderden. Uitgangspunt is dat iedereen ook creatief vaak meer kan dan hij/zij denkt. Al doende leert u over compositie, kleur, contrast, diepte, textuur. Verschillende technieken worden uitgeprobeerd, soms met aanvullend materiaal als krijt of houtskool.

De cursus vindt plaats in het dorpshuis van Holysloot (nr. 40). Start donderdag 16 oktober van 1400 tot 1600 uur. Prijs € 70 voor acht lessen), inclusief lokatiehuur, materialen (behalve papier), koffie en thee.
Min. 7, max. 10 deelnemers.
Meenemen : aquarelblok afmeting ± 30 x 40,± 200 gramspapier (b.v. Terschelling/Schut of Montval) u kunt evt. een blok delen; een oude lap;
een oud bord of plastic palet; glazen conserven pot.

Opgeven bij Joke de Jager tel. 0206360157 of 0649788832.

Terug naar de inhoudsopgave


Hardlopen voor beginners en gevorderden
bij Loopgroep Holysloot

Wil je voor het eerst of opnieuw beginnen met hardlopen, lukt het in je eentje maar moeizaam om te trainen of loop je al hard, maar kom je steeds niet verder dan dat half uur, of wil je gewoonweg je tijd verbeteren, dan is Loopgroep Holysloot wellicht precies dat wat je nodig hebt. Je zult merken, dat lopen in een groepje veel gemakkelijker gaat, maar ook dat je prestaties snel verbeteren. Tijdens een training wordt aandacht besteed aan een goede warming up, coördinatie-oefeningen, looptechniek, uitbouw van het uithoudingsvermogen en de juiste cooling downwijze.

Maar ook blessurepreventie, schoeisel en kleding, voeding, etc. komen aan bod. Loopgroep Holysloot traint elke dinsdagavond van 19.00 tot ca. 20.30 uur vanaf het Schoolgebouwtje in Holysloot. Na de training wordt samen thee gedronken.

Iedereen, van absolute beginner tot vergevorderde, is van harte welkom. Licht- en (ver)-gevorderden lopers kunnen elke week aansluiten voor een proefles. De Loopgroep voor beginners gaat van start, zodra er ca. 10 aanmeldingen zijn. De kosten bedragen euro 60,00 per 10 lessen voor beginners en euro 70,00 per kwartaal voor gevorderden.
De cursus wordt gegeven door bij de Nederlandse Atletiekunie opgeleide trainers van DARC (Dutch Amsterdam Running Coaches).

Plezier in het hardlopen staat voorop en dat gaat nu eenmaal gemakkelijker en leuker als je het samen doet!

Informatie / Aanmelding:
DARC 06-51 15 78 96 mail@darc.nu
Marijke Splinter 020-4904772 marijkesplinter@holysloot.nl

Terug naar de inhoudsopgave


Reanimatie- en E.H.B.O. cursus

In het dorpshuis van Holysloot gaan we weer leren hoe te reanimeren volgens de laatste vereenvoudigde Europese regelgeving en hoe de AED (Automatische Externe Defibrilator) hierbij te gebruiken, die in enkele dorpen nu onder handbereik zijn.

Deze cursus is ook voor beginners en wel op do. 30 okt. en 6 nov. tussen 20.00 - 22.00u. Kosten zijn 8 euro per avond. Opgeven WELKE avond uw voorkeur heeft!

Aansluitend een E.H.B.O. cursus (ook gericht op kinderen), op 13 en 20 nov. a.s. tussen 20.00 - 22.00u. waarvoor zich ook beginners kunnen opgeven! Kosten 16.00 euro.

Voor info en opgave vóór 22 okt. a.s. bij
Joke Sarafopoulos-Kruse 02904678 j.sarafopoulos@chello.nl
Linda Verhoef 02904895

Terug naar de inhoudsopgave


Cursus Gezond Bewegen Kan Je Leren

Drie woensdagavond envan 18.30 uur tot 19.45 uur.
In het Dorpslokaal van Holysloot.
Data 5, 12, 19 november.
Ooit gedacht dat je iets aan houding kunt doen?

Aandacht, tips en adviezen voor je houding, tijdens het werk en in je dagelijkse leven. Meer inzicht in de manier waarop je zit, staat, bukt en hoe je dat kan veranderen.

Voor informatie en inschrijving:
Laura Corsi 06 236 99 183 lauracorsi@planet.nl

Terug naar de inhoudsopgave


Keramiek cursus in Landelijk Noord

Wat te doen nu je buiten in de tuin niet meer lekker in de aarde kan wroeten? Zet je handen eens in de klei! Kom langs in Atelier Dubbel2 op de Durgerdammerdijk 87a om een cursus keramiek te volgen. Tijdens de 10 lessen van de cursus, leer je een aantal basis technieken. Waarbij je je eigen ideeën vorm leert te geven in klei. Je maakt een vaas, schaal of object, die je ook gaat decoreren/glazuren.

Kijk voor informatie op www.dubbel2.com/cursussen
Bellen met Inka 06 49714204. Er zijn nog maar een paar plaatsen vrij.

Terug naar de inhoudsopgave