In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juni 2017 organiseert Stichting Vluchteling de Nacht van de Vluchteling (NvdV), een sponsorwandeling, en dit keer voor het eerst ook in en rondom Amsterdam. Het doel is een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor noodhulp aan mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. In 2016 werd een recordbedrag van ruim 1 miljoen euro opgehaald, wat ten goede kwam aan hulpprojecten voor 225.000 vluchtelingen o.a. Niger, Syrië en Tsjaad.

Op zaterdagavond start de NvdV vanaf de Gashouder op het Westergasfabrieksterrein in Amsterdam-West. Middels pontjes steken we ’t IJ over naar Amsterdam-Noord. De lopers van de 10/20km zullen niet buiten de ring komen, maar de 40km wandelaars zullen via Zunderdorp, Broek in Waterland, Ransdorp, Durgerdam en Schellingwoude het Amsterdamse stadscentrum weer langzaam intrekken. Allen finishen na een prachtige tocht weer in de Gashouder en de 40km lopers doen dit op zondag tussen 06.00 en 12.00. Er vinden tegelijkertijd ook nachtlopen plaats van Rotterdam naar Den Haag én van Nijmegen naar Arnhem.

In de vooravond van zaterdag 17 juni zullen er om 18.45 maximaal 1000 wandelaars vertrekken voor de 10/20km wandeltochten. Om 00.00 vertrekken vervolgens de maximaal 1500 wandelaars voor de 40km tocht. Na het startschot valt de groep langzaam uiteen en wandelt zij in kleine groepjes. Zij respecteren het tijdstip, houden zich aan de geldende verkeersregels en zijn geïnstrueerd geen lawaai te maken. Gebaseerd op onze ervaringen van de afgelopen jaren gaan wij er daarom ook dit jaar vanuit dat u geen hinder ondervindt van deze wandeling, maar is het wel zo netjes u ervan op de hoogte te brengen.

We hopen op een succesvolle loop. U bent natuurlijk van harte welkom om zelf mee te doen of een bijdrage te leveren, door de lopers bijvoorbeeld bij de start en/of finish aan te moedigen. Aanmelden en doneren kan uiteraard ook, en wel via https://www.nachtvandevluchteling.nl/ Daar vindt u ook alle informatie over ons evenement.