Op 22 maart organiseert Natuurmonumenten en de provincie Noord-Holland een online informatiebijeenkomst om hun plannen voor de Polder IJdoorn te presenteren.

Natuurmonumenten schrijft:
Het is enige tijd geleden dat wij u op de hoogte brachten van onze plannen voor polder IJdoorn. Natuurmonumenten en provincie Noord-Holland willen het natuurgebied aantrekkelijker maken voor vissen en weidevogels. Daarmee dragen we bij aan een toekomstbestendige natuur in het Markermeer. Op maandag 22 maart presenteren wij u graag het voorlopig ontwerp voor de polder en vertellen we u meer over de vervolgstappen. We hopen deze zomer te kunnen starten met de uitvoering.

Hieronder vindt u een link naar meer informatie over het project en het programma voor de informatiebijeenkomst. U kunt zich tot dinsdag 16 maart 18.00 uur aanmelden voor deze informatiebijeenkomst. Dit kan bij Caroline Piet: caroline.piet@noord-holland.nl Daarna ontvangt u van ons tijdig de link voor de bijeenkomst. (Dat zal via Teams zijn)
Achtergrondinformatie: www.natuurmonumenten.nl/project-ijdoorn

Wanneer: Maandag 22 maart 16.00 – 17.30 uur
Programma

16.05 – 16.15 Welkom en korte introductie, Martin Hoorweg – provincie Noord-Holland, Voorstelrondje, kaders schetsen, waarom, proces  

16.15 – 17.00 Inhoudelijke presentatie, Leon Feiken en Karel Hanhart – Eelerwoude, De polder bestaat uit 3 deelgebieden. Na ieder deelgebied is er kort ruimte voor vragen.

17.00 – 17.10 Presentatie 0-metingen, Miriam ten Haaf of Hans Wondergem, Bijzondere soorten in beeld

17.10 – 17.25 Ruimte voor vragen/gedachtenuitwisseling

17.25               Afsluiting