Weekendafsluiting Het Schouw

Van vrijdag 22 april 20:00 uur tot zondag 24 april 12:00 uur is knooppunt Het Schouw richting Amsterdam afgesloten.

Op vrijdagavond wordt de rijbaan richting Amsterdam afgesloten vanaf de aansluiting met de N235. Op het gedeelte tot en met de kruising Slochterweg wordt de deklaag vervangen en de lussen voor de VRI opnieuw aangebracht. Met behulp van verkeersregelaars kunnen alleen de bussen en hulpdiensten door het werkvak rijden.
Er wordt tot en met het kruisingsvlak met de Slochterweg geasfalteerd, het is niet mogelijk om vanaf de N247 de Slochterweg op te rijden en andersom, woningen en bedrijven zijn alleen via de Broekermeerdijk bereikbaar.
Ook wordt de N247 vanaf de Termieterweg afgesloten, dit om sluipverkeer via Zunderdorp naar Amsterdam en de A10 te voorkomen. Vanaf de Termieterweg kan nog wel de N247 óp worden gereden.
Het verkeer vanaf Edam-Volendam en Monnickendam wordt zo veel mogelijk via de N244 naar de A7 geleidt om zo naar Amsterdam te rijden. Vanaf Broek in Waterland gaat de omleiding via de N235 naar Purmerend en dan richting de A7.

Website: N247 Bereikbaarheid Waterland

N.B.
Vanwege de afsluiting kunnen voertuigen die niet in de milieuzone mogen komen het gebied Landelijk Noord niet in of uit omdat zij niet via de N247 van en naar de Ring A10 kunnen komen.
Vanuit de afdeling Milieuzonering worden daarom dan de camera’s bij de onderdoorgangen van de Ring, tijdelijk uitgezet.