Een boeiende expositie door de verscheidenheid en visie

Op 16, 17 en 18 juli is in De Dorpskerk, Durgerdammerdijk 76 in Durgerdam de expositie 4Arts te bewonderen. Vier kunstenaars met verschillende disciplines vormen samen de 4Arts. U kunt kennismaken met het werk van de vier kunstenaars Edith van Eijden-Calis (keramiek), Roderique “Dracorubio” Arisiaman (fotografie), Ans Westra (beelden) en Simone Stawicki (schilderijen en gemengde technieken).

Keramiste Edith van Eijden-Calis is de initiatiefnemer van 4Arts. Zij startte in 2008 met een jaarlijkse Paas-expositie in Weesp. Inmiddels organiseert zij samen met Simone Stawicki 4Arts exposities in het hele land met steeds vier kunstenaars van verschillende disciplines.

Edith van Eijden-Calis maakt keramiek. Zij heeft klei als haar favoriete materiaal ontdekt om zich creatief te uiten. Zij werkt met de raku- en naked raku techniek. Sinds 1996 exposeert zij regelmatig en werk in opdracht is mogelijk.
Roderique “Dracorubio” Arisiaman is een verhalenverteller en beeldmaker. Het werk dat 4Arts toont, is zijn fotografie en beeldbewerkingen. Dracorubio haalt inspiratie uit verschillende bronnen zoals boeken, films, musea, muziek, mythologie, pop culture, en natuurlijk zijn eigen levendige fantasie, de manier waarop hij naar dingen kijkt. Met een achtergrond in animatie en 3D visuele effecten creëert hij in Photoshop de meest bizarre en onwereldse creaties die je doen lachen, nadenken en huiveren.
Ans Westra maakt beelden in steen en brons. Wat haar fascineert is de ambachtelijkheid; de zoektocht naar een geschikte steen, vervolgens het maken van een plan (tekening, klei- en studiemodel), het “verkennen” van de steen, en het bijstellen van het oorspronkelijke plan om uiteindelijk te komen tot een resultaat. Haar inspiratie haalt zij uit het diepe zuiden van Italië waar de Oude Grieken hun sporen hebben achtergelaten.
Simone Stawicki toont haar landschap schilderijen van gemengde technieken. Zij combineert hier bij acrylverf en inkt. De verf is vaak opgebracht met een super soaker (groot waterpistool). Haar werk kenmerkt zich door haar bijzondere kleurgebruik en de speling van het licht met het landschap.

4Arts Durgerdam is een zeer bijzondere tentoonstelling door de verschillende kunstvormen en de kwaliteit van het werk. De moeite waard om deze te bezoeken. De opening is op zaterdag 17 juli om 15.00  uur. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u de werken van 4Arts Durgerdam bekijken en de kunstenaars zelf spreken. Iedereen is welkom. De openingstijden van de expositie 4Arts Durgerdam zijn van 11.00 uur tot 17.00 uur.

De expositie van 4Arts is te bezichtigen in De Dorpskerk, Durgerdammerdijk 76 in Durgerdam.
Meer informatie vindt u op de site www.4arts.eu