In Landelijk Noord zijn een aantal Commissies actief die jaarlijks een activiteit organiseren met een eigen doelgroep of rond een thema. De Commissies regelen en organiseren alles zelf en de Centrale Dorpenraad ondersteunt hen bij het aanvragen van subsidies en vergunningen.

Intocht Sinterklaas
Ieder jaar wordt Sinterklaas eind november feestelijk onthaald in Durgerdam waar op de dijk de kinderen uit Landelijk Noord hem al op staan te wachten. Samen met zijn Pieten bezorgd de Sint de kinderen een onvergetelijke middag met muziek en verschillende activiteiten zoals een theatervoorstelling in de Kerk van Durgerdam. Ieder jaar een feest voor jong en oud!

Kindercommissie
Speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd wordt er twee keer per jaar een speciale kinderdisco georganiseerd. Er wordt een thema aan de discoavond gegeven zoals Hollywood of Halloween en de feestlocatie is helemaal rond dit thema versierd. De organisatie is in handen van een groep ouders die er elke keer weer een groot feest van maken.

4 mei Herdenking
In de kerk van Ransdorp wordt ieder jaar een 4 mei herdenking gehouden. Er is een gastspreker die een voordracht houdt en de muzikale omlijsting is in handen van de Waterlandse Harmonie. Kinderen uit groep 8 van OBS De Weidevogel verzorgen de vlagceremonie. Na afloop is er gelegenheid om samen een kopje koffie te drinken en is er een collecte voor Amnesty International.
In Zunderdorp verzamelen de dorpelingen zich rond de kerktoren. Hier vindt een korte herdenking plaats met een kranslegging bij de plaquette. Na afloop wordt iedereen uitgenodigd voor koffie en thee in het nabijgelegen Jeugdgebouw. Hier is dan nog een kleine tentoonstelling, presentatie of komt een gastspreker aan het woord.
Bij de plaquette in Holysloot wordt jaarlijks een krans opgehangen.

AED Groepen
Ieder dorp heeft zijn eigen AED groep die jaarlijks reanimatiecursussen organiseert en die zorget dat de lokale AED beschikbaar is.