Open Ateliers Noord 2021

In het weekend van 2 en 3 oktober tussen 12.00 uur en 18.00 uur zetten 115 kunstenaars in Amsterdam Noord hun ateliers open!

Hallo?
Open Ateliers Amsterdam Noord: met 115 deelnemers het grootste kunstenaars evenement van Amsterdam!
“Hallo?” is het thema van deze editie. Het staat voor de ontmoeting, de voorzichtige toenadering, de wens om de ander te ontmoeten, kunst en
cultuur uit te wisselen en elkaar te leren kennen.
“We leven nog! Het was onzeker, eenzaam, dramatisch, ongemakkelijk, en verschrikkelijk, maar ook louterend en prikkelend.
En nu keren wij kunstenaars terug met kunst, cultuur en de wil om alles te laten zien.”

Open Ateliers Amsterdam Noord
is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij een weekend lang kunstenaars hun ateliers openen voor het publiek. Juist in deze tijden van grote veranderingen zijn kunstenaars
geïnspireerd geraakt en hebben nieuw werk gemaakt.
Dat zien de bezoekers terug in de ateliers.
Dit jaar doen er een recordaantal van 115 kunstenaars mee uit Amsterdam Noord die hun werk op hun werkplek laten zien, of op verrassende locaties.
Van het NDSM terrein tot aan Halte Zamenhofstraat, overal is kunst te zien!
Ook in Landelijk Noord!
Via een digitale kaart op de website en ons gedrukte boekje dat overal klaarligt, weet u waar u moet zijn om alle ateliers en expositieplekken te vinden.

Centrale expositie op een bijzonder plek
De voormalige DRAKA fabriek in het Hamerkwartier is dit jaar gekozen als locatie voor de overzichtsexpositie om werk van alle deelnemende kunstenaars te tonen. Een heerlijke
rauwe plek en een goed startpunt voor een bezoek. In de enorme loodsen kun je wegdromen en inspiratie opdoen. Het Hamerkwartier staat de komende jaren grote veranderingen te wachten, alleen daarom al de moeite waard om nu langs te komen.

Open Ateliers Amsterdam Noord, 2 en 3 oktober 2021, 12-18 uur
Kunst op tientallen locaties door heel Amsterdam Noord
Kijk voor actuele informatie op www.openateliersnoord.nl