Vanaf dinsdag 1 december t/m 22 december 2020 vinden er werkzaamheden plaats aan de Poppendammergouw. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente.

Van 1 t/m 7 december wordt er gewerkt aan de S-bocht nabij W.S.V. Het Die. De twee bochten zijn verzakt en daarom wordt het asfalt opgehoogd tot boven het waterpeil. Dit is nodig om te voorkomen dat er in de winter water op de weg blijft staan, dat bij bevriezing voor gevaarlijke situaties kan zorgen.

De werkzaamheden aan de afvoergoten, aan het begin van de Poppendammergouw, starten dinsdag 8 december en zijn naar verwachting woensdag 9 december klaar. De vier afvoergoten naast de rijbaan zijn aan vervanging toe. Op dit moment werken de afvoergoten niet naar behoren waardoor er water in de bermen blijft staan.

Bewonersbrief Poppendammergouw

Van 10 t/m 22 december worden er diverse herstelwerkzaamheden uitgevoerd tussen Poppendammergouw 19 en 28. Dit deel van de gouw is dan afgesloten voor al het verkeer.

Bewonersbrief herstelwerkzaamheden

Bereikbaarheid

  • Tijdens de werkzaamheden zijn de woningen ten westen van het werkvak bereikbaar via Nieuwe Gouw. De woningen ten oosten van het werkvak blijven bereikbaar via Broek in Waterland en de Belmermeer.
  • Tijdens de werkzaamheden aan het begin van de Poppendammergouw blijven alle woningen aan de Poppendammergouw bereikbaar via Broek in Waterland en de Belmermeer.
  • Het doorgaande wandel- en fietsverkeer kan het werkvak niet passeren en worden omgeleid via de Volgermeer.